Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

FAQ

De wanden zijn voorzien van glasvlies behang en zijn daarna wit gesaust (kleur 9010). Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten. Houd er wel rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. Let op: Bij nieuwbouw komen altijd zogenaamde krimpscheuren voor. Dit is niet te voorkomen en de scheurtjes kunnen zelfs pas na maanden nog in de woning optreden en zichtbaar worden. Het eventueel “wegwerken” hiervan is aan de huurder.

Sommige woningen beschikken over een berging. 

Nee, dat is niet toegestaan. Wel heeft u keuze uit verschillende woningen met verschillende indelingen. Zo kunt u de woning kiezen die het beste bij uw behoeften past. 

De woningen zijn voorzien van PVC vloer, tegels en gordijnen. Deze mogen niet vervangen of aangepast worden. 

De wasmachineaansluiting bevindt zich in de woningen in een aparte ruimte. Voor de exacte locatie verwijzen wij naar de plattegronden van de woningen in de woningselector. De wasmachineaansluiting wordt hierin aangegeven als WM/DR.

Alle woningen zijn voorzien van een hoogwaardige keuken inclusief: koelkast, inductieplaat, vaatwasser, afzuigkap (inclusief koolstoffilter), Etna combinatie magnetron/ oven. 

De opstelling van de keuken is afhankelijk van het type woning dat je kiest. Het is niet toegestaan om de keuken aan te passen en/of te vervangen. 

Alle woningen worden opgeleverd met een moderne badkamer (douche met glasplaat en wastafel). Deze is volledig voorzien van tegels, kitwerk en kranen. 

Het toilet bevindt zich meestal in een aparte ruimte. Voor de exacte indeling per woning verwijzen wij naar de plattegronden van de woningen in de woningselector. 

Het is niet toegestaan om de badkamer aan te passen en/of te vervangen. 

Nee, alle woningen worden opgeleverd met een mooie, moderne badkamer en een keuken. De keuken- en badkameropstelling is terug te zien in de plattegronden.

De woningen zijn allen voorzien van vloerverwarming en vloerverkoeling die gevoed wordt door een WKO installatie.

Vloerkoeling is een systeem wat ervoor zorgt dat gedurende een warme periode (bijvoorbeeld de zomer) de dekvloer of vloerconstructie niet opwarmt en/of zelfs iets koelt, waardoor de ruimtetemperatuur in huis behaaglijk blijft. De vloerverkoeling zorgt er voor dat de woning met een paar graden kan worden gekoeld. Dit is niet te vergelijken met airconditioning. 

Ja, in de woningen is een rookmelder aanwezig.

Het is nu nog niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Er zal er een beperkt aantal (model)woningen worden gerealiseerd om potentiële huurders een indruk te geven van de mogelijkheden. Wij benadrukken echter dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de modelwoning, foto(‘s), plattegrond en advertentie.

In verband met Covid-19 is het momenteel niet mogelijk om de woningen te bezoeken. Zodra dit wel weer toegestaan is bestaat er een mogelijkheid om onze modelwoningen te bezichtigen. 

De verhuurde woningen worden uiterlijk maandag 2 augustus 2021 aan de huurders opgeleverd.

Je kunt de documenten uploaden via je eigen digitale account. Maak veilige kopieën van je documenten.

 • Schrijf op de kopie dat het een kopie is en vermeld de datum
 • Schrijf op de kopie “Ten behoeve van huurwoning Scey010”
 • Haal het BSN-nummer op documenten door (niet het paspoortnummer)

Let op: zorg dat de grootte van je bestanden niet groter is dan in totaal 32 MB. Dit is het maximum wat je kan uploaden. Indien het niet mogelijk is dan kun je de documenten in één PDF naar ons toe mailen.

In een (schriftelijke) verhuurders- of hypotheekhoudersverklaring geeft jouw vorige verhuurder of hypotheekverstrekker aan of je betalingsachterstand hebt gehad en of er andere zaken zijn die niet gewenst waren. Denk hierbij aan onderverhuur, geluidsoverlast of oneigenlijk gebruik van de woning.

Het legitimatiebewijs dient afgeschermd te worden. Niet afgeschermde legitimatiebewijzen kunnen wij niet accepteren. Dit doe je op de volgende manier:

Installeer de KopieID app van de Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2014/11/04/kopieid-app-maakt-misbruik-met-kopie-identiteitsbewijs-moeilijker

Met deze app maak je een veilige kopie van je identiteitsbewijs. Indien je geen app kunt of wilt downloaden, kun je ook onderstaande acties ondernemen;

 • Scan je paspoort/ID in.
 • Schrijf op de kopie dat het een kopie is.
 • Schrijf op de kopie voor wie of welk product de kopie is.
 • Schrijf op de kopie de datum waarop je de kopie afgeeft.
 • Streep je Burgerservicenummer door in het document (onleesbaar).

Je BSN nummer komt 2 keer voor op je paspoort, ook in de strook nummers onderaan. Gebruik je Windows, dan kun je dat makkelijk doen met een programma als Paint. Voor Mac-gebruikers is er bijvoorbeeld Paintbrush. Doe je dit in hardcopy, maak dan op een kopieerapparaat een kopie van je paspoort, schrijf de naam van het ontvangende bedrijf erop plus de datum, streep met een zwarte stift je BSN door, scan de kopie in. Dit geldt overigens ook voor de andere documenten, zoals loonstrook, inkomensverklaring, accountantsrapporten etc. Je hebt nu een veilige kopie die je kan uploaden in je online profiel.

Standaard documenten

 • Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager (geen rijbewijs)
 • Uittreksel bevolkingsregister
 • Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag
 • Indien je een koopwoning hebt vragen we aanvullend om een jaaropgave hypotheek en een verkoopdocument van de huidige woning (indien van toepassing)
 • In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant

Loondienst

 • Werkgeversverklaring(en)
 • Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
 • Kopie 3 salarisstortingen corresponderend met de salarisstroken
 • Kopie bankpas

Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien

 • Bewijs van inschrijving Kamer van Koophandel
 • Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Kopie meest recente aanslag Inkomstenbelasting
 • Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)

Wanneer het inkomen voortkomt uit een onderneming zal altijd een waarborgsom van 3 maanden de huurprijs gehanteerd worden.

Voor gepensioneerden

 • Beschikking/Specificatie/Kopie laatste jaaropgave AOW en eventueel aanvullend pensioen
 • Laatste storting AOW en eventueel aanvullend pensioen

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Er worden geen garantstellingen door derden (bijvoorbeeld ouders) geaccepteerd.

Het is niet toegestaan om de woningen te huren als woningdelers. Er wordt uitsluitend verhuurd aan alleenstaanden, samenwonende partners en gezinnen.

Een waarborgsom van één maand is standaard, een waarborgsom van drie maanden wordt gevraagd indien aspirant huurder:

 • een inkomen geniet als zelfstandig ondernemer;
 • niet voldoet aan de inkomenseis zoals gesteld door verhuurder (inschrijvingen met een afwijking van meer dan 10% op de inkomensnorm kunnen niet worden geaccepteerd);
 • de inkomensnorm (deels) haalt op basis van het aangetoonde eigen vermogen;
 • uit het buitenland komt en een credit check niet mogelijk is;
 • een arbeidsovereenkomst heeft voor een bepaalde tijd;
 • nog in zijn/haar proeftijd zit van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Om in aanmerking te komen voor een woning in Scye010 toetsen wij je inkomen en stellen daarbij de volgende eisen:

 • een bruto jaarinkomen als eenverdiener van minimaal 3,5 keer de jaarhuur;
 • een gezamenlijk bruto jaarinkomen als tweeverdieners van minimaal 4,5 keer de jaarhuur.

Gepensioneerde

Indien u gepensioneerd bent, kunt u dit aantonen door middel van jaaropgaves. De inkomensnorm voor gepensioneerden is gelijk aan die van aspirant-huurders met een inkomen uit arbeid.

Zelfstandig ondernemer / uitzendkracht

Voor zelfstandigen en uitzendkrachten gelden andere inkomensberekeningen en/of aanvullende voorwaarden. Deze worden individueel geval bekeken. Zelfstandig ondernemers dienen ons te kunnen voorzien van een recente winst- of verliesrekening van minimaal één volledig boekjaar.

Aanvullende voorwaarden

Je mag geen betalingsachterstand hebben bij je huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Inkomsten moet worden aangetoond door bijvoorbeeld recente salarisstroken, werkgeversverklaring of accountantsverklaring, dan wel de inkomstenbelasting van de belastingdienst.

Bij twijfel of je wel aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, zal je individuele situatie bekeken worden en is het mogelijk dat er aanvullende voorwaarden worden gesteld. Je kunt hiervoor rekening houden met bijvoorbeeld een waarborgsom of bankgarantie. De hoogte van de waarborgsom wordt per individueel geval vastgesteld. Dat kan maximaal tot 3x de kale maandhuur incl. servicekosten zijn.

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een huurwoning. De verhuurmakelaar/eigenaar behoudt zich het recht voor om een aspirant huurder zonder opgaaf van reden af te wijzen op basis van de aangeleverde gegevens.

Eigen vermogen

Wanneer je beschikt over eigen vermogen op een Nederlandse bankrekening, dan kun je 10 procent van het eigen vermogen bij je bruto jaarinkomen optellen. Je dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen door middel van bijvoorbeeld kopie bankafschrift.

Valsheid in geschrifte

Wanneer een aspirant huurder vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is de eigenaar genoodzaakt om aangifte te doen bij de politie wegens Valsheid in geschrifte (art. 225 van het Strafrecht). De aspirante huurder komt vanzelfsprekend niet meer in aanmerking voor huurwoning.

De hoogte van de waarborgsom wordt per individueel geval vastgesteld. Dat kan maximaal tot 3x de kale maandhuur incl. servicekosten zijn.

Naast de huurprijs en servicekosten moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je individuele kosten voor energie zijn afhankelijk van je verbruik. Je kunt bij een leverancier een schatting van de kosten opvragen op basis van het aantal vertrekken, meters en het aantal bewoners in je woning. Verder betaal je als huurder belastingen; waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing, etc. De exacte kosten kun je terugvinden op de website van de Gemeente Schiedam.

Indicatie voorschotbedrag WKO Installatie
Op basis van een woning van 85 m2 en een gemiddeld verbruik wordt een voorschot gehanteerd van € 112 EUR per maand. Voor kleinere en/of grotere woningen worden onderstaande voorschotten gehanteerd.

50 m2 = € 100 per maand
100 m2 = € 117 per maand

Dit indicatieve voorschotbedrag geldt voor 2021 en is afhankelijk van het bewonersgedrag met betrekking tot verwarmen en gebruik warm tapwater. In deze indicatie is gerekend met in de situatie met een afleverset basistarief zonder elektronische regeling en warmtewisselaar t.b.v. ruimteverwarming.

Kosten voor onderhoud en instandhouding van gemeenschappelijke ruimtes. Bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes, vervangen van verlichting, de elektrakosten van de verlichting en liften en de aanwezigheid van de huismeester. Deze kosten worden betaald van de servicekosten.

Ja, naast de huurprijs van het appartement zal je bovenop de maandelijkse kale huur maandelijks een voorschot servicekosten betalen van naar verwachting € 75,00 per maand. Je ontvangt hier elk jaar een afrekening van.

Het is mogelijk om een parkeerplaats in de parkeergarage/het parkeerdek te huren, de huurprijs hiervan bedraagt € 50,00 per maand.

Ook zijn er een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor elektrische auto’s.

De huurovereenkomsten worden gesloten voor 24 maanden. Na deze periode kan de verhuurder of de huurder de overeenkomst beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. De verhuurder heeft niet de intentie om de huurovereenkomst na 24 maanden te beëindigen.

Een voorbeeld: je geeft op 19 september aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt je huurovereenkomst op 1 november.

Wanneer wij het gehele dossier van je hebben ontvangen kunnen wij het besluit nemen om een woning toe te wijzen.

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten voor een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen. Daarnaast krijgen huurders met een zogenaamd “sleutelberoep” (zoals onderwijzers, politieagenten en zorgverleners) voorrang in de toewijzing.

Het inschrijven kan alléén online via deze website.

Let op: naast het inschrijfformulier zijn ook nog diverse andere documenten nodig. Je kunt deze documenten uploaden tijdens je inschrijving.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.

De verhuur start in Q3 van 2021. Via het overzicht op deze website krijg je een plattegrond van het nieuwbouwproject te zien met alle beschikbare woningen en gegevens als oppervlakte, indeling en plattegrond.

De woningen zijn voorzien van ruwe, niet afgewerkte betonnen plafonds. De plafonds zijn het enige zichtbare element die overblijven van het oude gebouw uit de jaren ’70. Dit creëert tezamen met een hoogte van bijna 3 meter een fraaie industriële look.
De plafonds in de entree, toilet en badkamers zijn wit afgewerkt.